Співпраця з Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області

20.07.2023 року регіональним Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області була проведена Координаційна зустріч з представниками громадськості та правозахисниками. У заході приймали участь голова Ради адвокатів Волинської області Галина Руденко та член Ради адвокатів України Оксана Комарницька.
В рамках зустрічі Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини  Юлія Спас розповіла про напрямки роботи Офісу Омбудсмана на даний час, а зокрема, в умовах воєнного стану: про захист прав у секторі безпеки та оборони, у сфері захисту прав дітей, соціальних та економічних прав, прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, прав людини в місцях несвободи та захист у сфері інформаційних прав. Представниця зауважила, що Інституція Омбудсмана – не бюрократична установа, а місце, де люди мають відчувати повагу та захист.
Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Віталій Єлов розповів про історію становлення інституту Омбутсмана та поділився досвідом своєї багаторічної діяльності у сфері захисту прав і свобод людини.
Головний спеціаліст Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Соляр Анастасія розповіла про те, з якими найчастіше питаннями люди звертаюся до Офісу Омбудсмана та про практику відновлення права громадян за цими зверненнями.
В рамках координаційної зустрічі відбулася Презентація Щорічної Доповіді Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2022 році.
За результатами зустрічі, усі учасники домовились про співпрацю та взаємодію у захисті прав людини та основоположних свобод.





2023.7.21