Участь у заході щодо дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» в рамках Проекту USAID «ГОВЕРЛА» 17 липня 2023 року у місті Луцьку провела зустріч з представниками громадських об’єднань та фондів осіб з інвалідністю, ВПО та представниками місцевих органів влади з метою дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень.

До заходу долучилися Голова Ради адвокатів Волинської області Галина Руденко, працівники регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області Юлія Спас та Анастасія Соляр.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Олександр Вознюк, голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів»

На заході представлено проект: «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

У рамках заходу були порушені та обговорені питання:

- запит громадськості щодо залучення до процесів прийняття владних рішень;

- залучення громадян до прийняття рішень на місцевому рівні та активізація роботи громадських організацій або ініціатив на обласному рівні;

- проблеми та виклики щодо залучення громадян до процесів прийняття владних рішень на місцевому та обласному рівні.

Учасники заходу поділилися своїм досвідом та висловили свої пропозиції щодо участі громадськості у процесах прийняття владних рішень.



2023.7.19