Погроза вбивством, насильством та знищенням майна щодо захисника

10.02.2020 року в  приміщенні Нововолинського міського суду за адресою: м. Нововолинськ, вул. Гагаріна,14 адвокат Омелянюк Микола Володимирович представляв інтереси потерпілої в кримінальному провадженні. До нього підійшов обвинувачений в цьому ж кримінальному провадженні та  почав висловлювати щодо нього та його сина погрози вбивством, знищенням майна та спробував застосувати фізичне насильство.

Омелянюк М.В. викликав працівників Нововолинського відділення поліції ГУНП у Волинській області і написав заяву про вчинення щодо нього правопорушень.

Рада адвокатів Волинської області звернулася до Нововолинського відділення поліції ГУНП у Волинській області та Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури з заявою про вжиття заходівпо притягненню винного до відповідальності у зв`язку з порушенням прав та гарантій адвокатської діяльності

До ЄРДР були внесені відомості про вчинення правопорушення щодо Омелянюка М.В. за ст.398 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Рада адвокатів Волинської області контролюватиме хід досудового розслідування по кримінальному провадженню про вчинення правопорушення щодо адвоката Омелянюка М.В. у зв'язку з діяльністю, пов'язаною з наданням правової допомоги, та сприятиме в забезпеченні захисту його інтересів як потерпілого у даному провадженні.



2020.2.13