Щодо недопущення порушення адвокатами прав учасників судового провадження

12 листопада 2019 року на адресу Ради адвокатів Волинської області надійшов лист з Волинського апеляційного суду за підписом Секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ Клока О.М. щодо неявки захисника в судове засідання для апеляційного розгляду скарги у кримінальному провадженні. Неявка захисника послугувала єдиною причиною для відкладення розгляду скарги.

В листі зазначається, що станом на 06.11.2019 року в судовій палаті з розгляду кримінальних справ Волинського апеляційного суду працює лише чотири судді, у зв’язку з чим судові засідання вже призначаються на початок 2020 року.

Враховуючи наведене, суд просить довести до відома адвокатів області дану інформацію з метою недопущення порушення адвокатами прав учасників судового провадження на розгляд справи у визначений законом (розумний) строк в майбутньому.

В листі наголошено також на тому, що у випадку подання необґрунтованих заяв/клопотань про відкладення розгляду справи, апеляційним судом будуть прийматися рішення у відповідності до вимог ст.36 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Просимо прийняти до відома дану інформацію та, представляючи інтереси клієнта або виконуючи функцію захисника в суді, дотримуватися вимог чинного процесуального законодавства, законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність, про судоустрій і статус суддів, іншого законодавства, що регламентує поведінку учасників судового процесу, а також вимог Правил адвокатської етики.



2019.11.13